Az önismeret csodálatos ereje | LÉGY ZSENI!

Az önismeret csodálatos ereje

Sok ember érezheti úgy, hogy ismeri önmagát, de ez a legtöbb esetben csak részben igaz. Nyílván mindenki tudja mi a kedvenc étele, itala vagy, hogy mi a kedvenc színe.
A valódi önismeret azonban ennél lényegesen több. A valódi önismeret ugyanis az az állapot amikor egy folyamat eredményeként képet kapunk valódi énünkről. Arról, hogy kik vagyunk, merre tartunk és merre kéne tartanunk.
A valódi önismeret tudás. Tudás mely birtokában tudjuk hogy mely dolgokon kéne ténylegesen változtatni és mely dolgokat kell úgy hagyni ahogy vannak.

Miért fontos ez?

Azért, mert sokszor olyan dolgokon akarunk változtatni amin nem is kéne. Amik pedig változtatást igényelnek azokon nem változtatunk. Ez szinte minden emberrel megesik, velem is megesett párszor.
Nincs is ezzel semmi probléma. Hisz „emberből vagyunk” és egyikünk sem tökéletes. A lényeg, hogy érezzük a valódi önismeret jelentőségét. Ami pedig még ennél is fontosabb vágyjunk arra, hogy megismerjük önmagunk tökéletes verzióját.
Szóval azt nem tudhatom Te hogyan állsz ezzel a dologgal, de azt biztos Te is érzed mennyire fontos ez.

Téged mi motivál arra, hogy rátalálj önmagad tökéletes verziójára ?

Ezt istenigazából csak Te magad tudhatod. Az is lehet, hogy még Te magad sem tudod, csak szimplán érzed : valamit másképp kell csinálni.

Sok minden állhat a háttérben. Csak, hogy pár gyakori példát mondjak :

- fejlődés iránti vágy
- kíváncsiság
- boldogabb élet
- stabilabb pénzügyek
- kiszámíthatóbb jövő
- jó kapcsolatok teremtése
- saját hatékonyságod „felturbózása” iránti vágy
- egyszerűen csak jobban, mélyebben meg szeretnél élni dolgokat
- ezek kombinációja
- stb.. stb…

Mégis mi a legnyomósabb érv a valódi önismeret mellett?

A legnyomósabb érv az, hogy valódi önismeret nélkül önmagad fejlesztése elég nehézkes tud lenni. Nem lesz elég energiád és motivációd hozzá. Túl nehéznek fogod érezni.
Nincs sok rosszabb érzés annál, amikor melózol valamiért amit nem is igazán akarsz. Azt hiszed, hogy akarod, de igazából mégsem.
Megfelelő önismerettel egy csomó felesleges és nehéz munkát megspórolhatsz. Útadat pedig jelentősen lerövidítheted.
Nem beszélve arról, hogy ha jól csinálod sokkal könnyebbé és nagyon izgalmassá is tud válni a fejlődésed.
Szóval azt javaslom merülj el önmagadban, mielőtt bármilyen fejlesztésbe is kezdesz magadon. Nagyon megéri és szerencsére elég jó technikák léteznek rá.